lördag 23 juni 2007

Att resa en midsommarstång

Det var ungefär tio år sen vi firade midsommar vid koppartorp utanför Nyköping. Igår var vi där igen och ingenting hade förändrats. Samma folkdräkter, fiskdamm, lottstånd och samma bollkastning mot samma konservburkar och takpannor.

Något som jag däremot inte minns från barndomens midsomrar är hur man reser stången. Jag undrar om det alltid är lika svårt som det var igår, för hur än knätofsherrarna slet och bankade så slutade den inte att vingla, och föll flera gånger mot en spänd publik.

Till slut tog de till bräder och spik för att skapa någon slags stöd kring pålen, och äntligen blev det dans. Själv satt jag på tryggt avstånd från den vinglande stången och fikade. Sen blev det sill och grill i skydd undan det obligatoriska regnet. Precis som en midsommar ska vara.

Dagensk konstaterande: Sörmland är bra vackert.

Tydligen är det svenskt midsommarfirande i Retiroparken idag. Men i trettiogradig värme och stekande sol blir det väl ingen riktig stämning :)

3 kommentarer:

Ökenvandring sa...

Hallå, ramlade över din blogg! Som ex-madrileño (bott i Arguëlles bl.a) ska det bli intressant att läsa din blogg.
Ha det!

Linn sa...

Vad kul! Hur länge bodde du i Madrid?

Jag blir jätteglad för tips om kul grejer att göra, bra restauranger och intressanta utflykter man kan göra från Madrid :)

Ha en fin sommar!

Ökenvandring sa...

Hej Linn,
bodde drygt två år i Madrid. Hur länge har du själv bott där, och hur länge till?

Snabbtips: fotboll på Bernabeu, "cuenta cuentos", calle de huertas (du har förmodligen varit där)

En utflykt upp i bergen Guadarrama kan varmt rekommenderas. Det går cercanias till Coto, därifrån kan du till fots bestiga Peñalara; 2500 m.ö.h... en upplevelse! Hoppar man av några hållplatser innan kan du till fots gå upp till Siete Picos, där finns såväl vilda hästar som kossor och tjurar.

Andra städer av stort intresse är Toledo, Ávila, Cuenca (och Ciudad Encantada, där första Conan-filmen spelades in).

Ha en trevlig sommar du oxå!