torsdag 31 maj 2007

Ringen

Jodå, H hade en gnistrande sak på sitt ringfinger.
- Det måste vara den konstigaste förlovningen någonsin, var det första hon sa när jag täffade henne utanför porten.
- Vi är förlovade, fast vi planerar inte att gifta oss, bara kanske. Men nu slipper vi i alla fall ta beslut på ett tag.

Måste vara jobbigt med transatlantiska förhållanden. Hon kan inte riktigt förlika sig med att bo här resten av livet, föda spanska barn och låta Rs föräldrar flytta in när de blir skruttiga, och det förstår jag.

Vi pratade länge om varför det ofta blir tjejerna som flyttar på sig för killens skull. I min klass finns en hel drös expatsfruar och andra ingifta preudospanjorskor. Spanska män flyttar nog inte gärna till ett annat land enbart för sin kärleks skull, men så är ju den fysiska närheten till familjen så oändligt mycket viktigare här. Ta Hs kille R till exempel. Hans familj har alltid bott i Madrid, till och med i samma kvarter. Ingen i hans släkt kommer utifrån stan, förutom nu då H, och hon kommer från andra sidan Atlanten.

Med en pappa i flygvapnet är H däremot van att flytta runt och spendera mycket tid långt ifrån sin familj. Hon tycker att smällen blir snällare mot henne än om hon skulle rycka upp R med rötterna, efterson hon på sätt och vis redan grävt upp sig själv :)

Dagens roligaste citat kom hon också med. R jobbar för PP och håller just nu på att förbereda Condoleezza Rices stadsbesök. Han oroar sig för att allt ska löpa:
"What do he has to worry about, it's just politics, it's all just fluff anyway"

Inga kommentarer: