lördag 19 maj 2007

En bit av egypten

Det har lagt sig ett lock av värme över stan. Det finns ingen syre kvar. D och jag försökte oss på en liten promenad till Templo de Debod (eller, vi tog metron dit och promenerade i parken) men efter bara fem minuter blev det glasstop på en bänk. Så fruktansvärt varmt. Parken vid templet är betydligt mindre än retiron, och ligger ganska högt upp med utsikt över slottet och landsbygden. Templet är faktiskt ditflyttat direkt från egypten, det var en enorm souvenir till Franco en gång i tiden.

Som tjej kan det vara jobbigt att gå ensam till retiroparken, för man får aldrig vara i fred. Att gå dit och sola är det inte tal om, till exempel. L och jag råkade ut för en knepig gubbe i förra veckan som flyttade sig i en cirkel närmre och närmre oss, självklart stirrade han hela tiden. Templo de Debod ska vara mycket bättre på den punkten, och jag tyckte faktiskt att det kändes väldigt befriat från snuskgubbar.

Idag spelar the Sounds här på riktigt, de ska inte bara vänta plattor som förra gången. Om det finns biljetter kvar ska vi nog gå. Skönt med lite bra svenska musik efter schlagercirkusen, så glad att den äntligen är över. Nu kanske man kan börja lyssna på annat än p1 igen:)

Bild från Mad About Madrid

Inga kommentarer: