torsdag 29 mars 2007

Lov, soppa, tvättmaskin

Sitter med en skål linssoppa (tredje gången den här veckan) till lunch. I morgon börjar påsklovet, efter drygt en vecka i skolan. Det är en fördel med att bo i ett katolskt land. Katolskt = många helgon = många röda dagar=många klämdagar. Här kallar man den minisemester som blir när man tar en klämdag för puente, bro. Riktigt långa puentes kallas för aqueductos.

I morse var en kille här för att laga tvättmaskinen. Den gick sönder för första gången i december. Sist vi tvättade gav den ifrån sig samma jämrande ljud som strax innan den gav upp i julas, så det var dags att kalla på hjälp igen.

Ok, berätta för mig, sa reparatören. Vadå berätta, maskinen är trasig, den centrifugerar inte. Tydligen kan det finnas en massa fel på en tvättmaskin. I brist på spanska fackord i hemelektronik försökte jag likna det ljud som maskinen gett ifrån sig, vilket resulterade i att vi satt och lyssnade i säkert en kvart efter det där ljudet. Men maskinen gick så tyst och fint som aldrig förr.

Efter att ha baxat ut maskinen, dragit i några sladdar och vridit på några rattar sa han att han inte kunde hitta något fel, och rev upp en repa i parketten när han tryckte tillbaka jävulskapet. Jag litar inte riktigt på varken honomeller maskinen, men vi får väl se.

Nu ska jag speedföna håret och springa till metron. Ciao!

Inga kommentarer: