söndag 25 februari 2007

Seductive girl

Vi tog oss själva i kragen och gick på konstutställning idag. Fundación Juan March's vårutställning med Roy Lichtenstein. För 3 år sen var vi på Louisiana utanför Köpenhamn och såg en omfattande utställning med de mest kända verken. Den här utställningen heter "Del principio al fin", och visade hur tavlorna växte fram från början till slut.

Det mest intressanta var hur de hade använt en mängd böcker och klipp av andra konstnärers och serieteknares verk och på så sätt visat var han hittat många av detaljerna i tavlorna. I en film från hans ateljé kunde man se vilken teknik han använde sig av, och det var maskeringstejp som var hemligheten, precis som vi anade.

Som impressionismjunkie blev jag särskilt förtjust när jag fick se Lichtensteins tolkningar av Monets näckrosdammar. Till och med den japanska bron fanns med!

Utställningen är helt klart värt ett besök för den som kommer till Madrid i vår. Den pågår till och med den 20 maj så jag funderar på att gå dit en gång till en onsdag eller fredag, då de har guidade visningar. Dessutom är den gratis, så kul med gratis kultur!

Fundación Juan March
C/ Castelló 77
Metro: Nuñez de Balboa (linje 5)

Mer info om Roy och en utomordentligt snygg sida har The Roy Lichtenstein Foundation.

Seductive Girl (1996, ovan) och Water Lilies With Japanese Bridge (1992, t.h). Köpte båda på poster för 5 euro styck, rena kapet. Bilderna kommer från Juan March och Art Brokerage.com.

Inga kommentarer: