lördag 22 september 2007

En vit natt

Ikväll är alla museer, gallerier och teatrar (och en massa andra fina gamla hus) öppna hela natten. Från klockan nio ikväll till klockan sju i morgon bitti kan man sippa champagne och vara allmänt kulturell, och alla inträden är gratis.

Som nybörjare och veteran (D var här förra året) ska vi försöka pricka in ett besök på de mest självklara: Posthuset, Banco de España och Casa de America (har hört att det spökar där). Jag missade La noche en blanco förra året och har längtat länge efter att få uppleva den.

Roligast vore egentligen att gå på Pradomusseet mitt i natten, har dessutom hört att det ska finnas en bar på taket just för denna kväll. Men med tanke på hur köerna brukar vara dit i vanliga fall är det nog inte äns att tänka på en natt som denna.

I Chueca finns det en hel del smågallerier som också kan vara värda en titt. Och så är det reggaefestival på ett torg ett par kvarter bort. Helt plötsligt känns en enda natt alldeles för kort...

La noche en blanco är ett kultursamarbete mellan Paris, Rom, Bryssel, Riga och Madrid. Mer detaljerad info finns hos Es Madrid.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vamos que te lo pasas de miedo en Madrid aunque no puedas comprar falukorv ni grandes paquetes de mantequilla.

Qué vida ésta!!!